Pages

About Me

My photo
Un blog despre lucruri reale dar in acelasi timp ciudate, bizare din lumea noastra. Pregateste-te sa ramai surprins!

www.showstyle.ro

Monday, September 03, 2007

Importante evenimente care au schimbat lumea.


Inainte ca istoria sa inceapa.
Cand gheata s-a retras,vanatorii si culegatorii si-au dezvoltat noi aptitudini, ce vesteau zorii civilizatiei.
Inceputurile istoriei se situeaza in negura timpului,pe cand apareau cele mai vechi inscrisuri acum mai bine de 5000 de ani. Insa timpul scurs de la scrierea acelor texte nu inseamna decat o clipa in comparatie cu imensa durata a preistorie care se naste o data cu primii membrii ai speciei noastre homo habilis acestia traind in estul Africii acum mai bine de 2,5 mil de ani.
Traind la inceput din vanat si cules hominizii aveau abilitati care in mii de ani s-au rafinat.
cu aproximativ un milion de anii in urma , membrii speciei cu creierul mai dezvolata Homo erectus invatasera sa stapaneasca focul si isi facuse imbracaminte si adaposturi rudimentare.
Acest lucru le-a permis sa migreze dincolo de Africa colonizand regiuni mai reci. Abia cu 100 000 de ani in urma a aparut specia noastra Homo sapiens, avand capacitatea sa gandeasca si sa vorbeasca , reusind in urma cu 10 000 de ani sa colonizeze intreaga lume.
Succesul primilor oameni este remarcabil cu cat a avut loc in Era Glaciara.


De la cultivatori la meseriasi
Dezvolatrea satelor si oraselor au facut ca oamenii sa nu mai migreze asa cum o facusera stramosii lor. Asa a devenit posibila producerea unor obiecte noi si voluminoase , inclusiv din ceramica netransportabile pe distante lungi. In acelasi timp prelucrarea materialelor ca piatra si osul a devenit mult mai complexa.



Dincolo de mormant.

O caracteristica umana veche este refuzatul de a admite ca moartea inseamna sfarsitul.
Chiar si omul de Neanderthal o ramura a lui Homo sapiens disparuta acum 35 000 de ani avea rirualuri de inmormantare, intr-un mormant s-au gasit chiari si flori.
In unele comunitati timpurii de cultivatori din Orientul Mijlociu oasele mortilor erau lasate sa fie curatate de vulturi ,inainte de a fii ingropate in casa.In Egiptul predinastic,exista obiceiul de a ingropa cadavrele in desert, unde nisipul impiedica degradarea si conserva pielea si parul.Acest lucru poate sa le fi sugerat egipteniilor de mai tarziu practica mumificarii.
















mumia lui Ramesses II