Pages

About Me

My photo
Un blog despre lucruri reale dar in acelasi timp ciudate, bizare din lumea noastra. Pregateste-te sa ramai surprins!

www.showstyle.ro

Saturday, May 02, 2009

ATELIERELE HARNICIEI. UNDE IN LUME??

Muncesti 4 ore pe zi? Pai, nu asa se castiga painea!


SUA: Politica de toleranta zero fata de terorism a yankeilor nu e egalata decat de politica lor de toleranta zero fata de concediile platite. Rezultatul? Americanii isi iau mai putin timp liber decat iobagii Evului Mediu si, in consecinta, fac cadou anual angajatorilor lor un colosal echivalent de 1,6 milioane de ani de vacanta neefectuati.





Japonia: Tara Soarelui Rasare este si tinutul lucratorului care apune. Atat de multi angajati japonezi au dat ortul popii in exercitiul functiunii, incat guvernul a inventat un cuvant pentru asta "karoshi". Tradus literalmente "karoshi" inseamna ucis de epuizare cauzata de munca excesiva si a fost inclus recent in epitaful unui angajat Toyota care a crapat dupa o medie de 60 de ore lucrate pe saptamana.




Coreea de sud: Poate ca micutii coreeni halesc caini pentru ca sunt haituiti asemenea lor la munca. La sud de dictatoriala lor sora, sud-coreenii sunt atat de obsedati de munca, incat bifeaza o medie de 51,5 ore pe saptamana. Nu te gandi ca macar se pot
bucura de weekend- pana in 2004 legea impunea saptamana de lucru de 6 zile.






Australia: Lipsa unei forte de lucru calificate inseamna ca firmele australiene nu sunt foarte selective atunci cand fac angajarile. In prezent tara vanatorilor de canguri are un deficit de 150.000 de persoane. Efectul? E usor sa emigrezi acolo. Daca esti coafeza sau instalator sau ai orice calificare in cele 102 ocupatii de pe lista Migration Ocupation in Demand.










Africa de sud-Sahariana: Ai vreun nepot care te oftica? Sperie-l spunandu-i ca i se va confisca PS3-iul, si va fi trimis in Africa de sud-Sahariana. Aici, peste 40% dintre copiii intre 5 si 14 ani sunt trimisi sa munceasca pamantul pentru mai putin de doi poli pe saptamana. Chestia asta face ca regiunea sa adaposteasca 32% dintre cei 220 milioane de copii fortati sa munceasca pe glob.



Liberia: Ca majoritatea tarilor africane, Liberia nu are nici un fel de date statistice legate de numarul orelor lucrate. De ce? Partial pentru ca 85% din forta de munca( 3 milioane de suflete)sta acasa degeaba. Pe de alta parte, statisticienii nu au destul sange in ei cat sa iasa pe strazile din Monrovia si sa-i interpeleze pe soldatii aceia imberbi, ce isi duc seriosi micul lor razboi civil, daca au "cinci minute pentru cateva intrebari".









Anglia: Si ei sunt persecutati? Normal. Nu doar ca insecuritatea la locul de munca ii forteaza sa accepte un orar prelungit(42,9 ore pe saptamana), dar au fost nevoiti sa inlocuiasca traditionala halba de la pranz cu un sandvis cu sunca, salata si rosii. Doar 16% mai iau pranzul asa cum erau obisnuiti, cu o pauza medie de pranz de numai 27 de minute. Cel mai greu le e insa medicilor rezidenti, cu o saptamana de lucru de 56 de ore!





Franta: Fratii nostri mai mari francezii, obisnuiau sa puna jos sculele, sa ridice baricade si sa dea cu pietre daca cineva indraznea sa le sugereze sa munceasca mai mult de 35 de ore pe saptamana, dar toate astea sau schimbat de cand dl Sarkozy s-a strecurat la putere. Noul presedinte e decis sa zdrobeasca limita celor 35 de ore pe saptamana si muncitorii par sa-l sustina deocamdata, tragand la strung, in medie 40,9 ore.





Mexic: Te surprinzi privindu-te mustrator in oglinda? Esti disperat sa scapi din sclavia actualului contract de munca? Atunci, Mexicul te asteapta.Aici nu exista clauze de loialitate sau preaviz, asa ca poti demisiona intr-o zi, poti incepe un nou job in ziua urmatoare, demisiona din nou si sari in alta barca imediat.Clenciul? Un salariu mediu de 13 lei pe zi.