Pages

About Me

My photo
Un blog despre lucruri reale dar in acelasi timp ciudate, bizare din lumea noastra. Pregateste-te sa ramai surprins!

www.showstyle.ro

Sunday, April 19, 2009

INCREDIBILE LACURI SI RAURI SUB PAMANT

Departe de suprafata pamantului, unde soarele patrunde foarte rar, este o lume a calcarului, pietrelor pretioase, pesteri in munti, o lume locuita numai de natura. In acesta lume sunt viziuni in care rivalizeaza multe peisaje decorand orizontul nostru, sunt mari retele de pesteri care nu cunosc frontiere, sunt rauri si raulete care continua sa sape in pamant.
Va invit sa explorati acest remarcabil domeniu subteran, prin intermediu acestor imagini minunate.

1.Cat timp credeti ca a durat ca aceasta mica cascada din Banff, Canada sa dea nastere acestui lac subteran?


2.Acest lac subteran se afla langa Macan Che, in Peninsula Yukatan. Este unul dintre multele lacuri considerate de catre localnici a fi un dar de la Zeul Mayans si prin urmare este sacru.


3.Pestera Lechuguilla se afla in Parcul National, New Mexico. Este pe locul 5 in lume ca marime(dintre cele descoperite inca), masurand 193 de km lungime si adanca de 489 metri, facand astfel din ea cea mai mare pestera de pe continentul american.



4.Acest lac subteran se afla in Mellisani, in apropriere de Kefalonia. A fost descoperit atunci cand acoperisul unei pesteri s-a prabusit in urma unui cutremur in 1953.

5. Legenda spune ca in urma cu multi ani pestera era locuita de un trib. Se afla in Anglia.

6.Stalactitele decoreaza tavanul cavernei Luray, reflexia apei facand ca imaginea sa fie perfecta.

7.Piscina Hamilton vazuta din alta perspectiva. Cand afara cad precipitatii, se formeaza o cascada de 45 de metri la marginea cavernei. Cred ca este destul de spectaculos atunci cand faci baie acolo.

8.Piscina Hamilton asa cum este denumita se afla in Austin, Texas. A fost creata natural atunci cand o cupola a unei pesteri subterana sa prabusit realizand aceasta minunata piscina.
In prezent se bucura de vizitatori zilnic.

9.Cheile Cheddar este cel mai mare canion din Anglia, aici a fost gasit cel mai vechi schelet uman complet in 1903. Cunoscut ca "Omul Cheddar" scheletul a fost estimat la 9000 de ani vechime.

10.Pestera Reed Flaut se afla in localitatea Guilin, China. A fost descoperita in timpul dinastiei Tang, aproape 1300 de ani in urma.