About Me

My photo
Un blog despre lucruri reale dar in acelasi timp ciudate, bizare din lumea noastra. Pregateste-te sa ramai surprins!

www.showstyle.ro

Monday, June 22, 2009

CELE MAI MICI CASE SI CLADIRI DIN LUME.

Ce se poate face cu o bucata de pamant de doar 2,4 m latime?? O tanara echipa de arhitecti care aplica pasiunea lor arhitecturala la fiecare sarcina data, din Anvers, Belgia au decis sa-l transforme intr-o casa de locuit si birou. Patru etaje din lemn, intre doua ziduri de beton, agatat intr-un schelet de otel a organizat aceasta casa: parterul este folosit pentru munca, etajul 1 spatiu pentru mese, etajul 2 locul de relaxare, etajul 3 dormitor si pe acoperisi locul ideal de a te bucura de vedere.
Fatada casutei este total transparenta.
Cladirea alba din aceasta poza este asa zisul "Hotel Capsule". Tokio, Japonia.


Amprenta acestei case are 130m2, iar suprafata construita este de 65,7m2. Intradevar este o locuita mica insa interiorul arata foarte interesant. Este situata in Japonia si proiectata de Shuhei Endo.


Aceasta subtire si frumoasa casa se afla in Toronto si a fost proiectata de Drew Mandel.

Casa de lemn a fost proiectata de Boyarsky Murphy, construita pe un singur nivel pe o fosta pivnita de vinuri. De la strada pare imposibil de mica, cu o fatada de 3 metri si 8 metri inaltime. Din cauza caselor alaturate acasta pare si mai mica decat este de fapt.


Aceasta casa este situata in Amsterdam, si este poate una dintre cele mai inguste case din lume. Absolut nebuneasca...


Konstanz, Germania.

Osaka, Japonia.
Paris, Franta.
Nagasaki, Japonia


Acesta casa exterm de mica se afla in Toronto. Este alcatuita dintr-o camera de zi, bucatarie si dormitor. Intreaga casa sta pe o parcela de pamant de 7,25m latime si lunga de 113 "picioare". Interiorul are o suprafata putin sub 30m2 (in spatele casei chiar are un loc dragut de baut vara o cafea). A fost pusa in vanzare pentru 173.000 de dolari.


In Anglia, Londra.

Charleston, SC.