Pages

About Me

My photo
Un blog despre lucruri reale dar in acelasi timp ciudate, bizare din lumea noastra. Pregateste-te sa ramai surprins!

www.showstyle.ro

Wednesday, October 31, 2007

31 OCT 2007 back home!!!

Revenit acasa dupa doua saptamani reiau activitatea pe blog. Va propun un interesant subiect:

PRIMELE FOTOGRAFII COLOR

Cea mai veche fotografie color:1872



Inainte ca procesul de autocromare sa fie finalizat in Franta, aceasta fotografie este facuta unui peisaj din sudul Frantei. Nu este un desen, este o fotografie color. A fost publicata in ziarul "Time" cu titlul "Culoare". Aceasta fotografie este prima fotografie color din lume si metoda prin care a fost facuta se mai folosea si la 130 de ani dupa aparitia ei. Chiar si astazi aceeasi metoda se afla la baza fotografiei color. Fotografia a fost facuta de Louis Ducos du Hauron care a propus metoda in 1869 dar abia in 1930 metoda a fost perfectata si folosita in scop comercial.



FOTOGRAFII COLOR DIN IMPERIUL RUS

Manastirea din Solarium

Filmul color nu exista in 1909 in Rusia, dar un fotograf numit Sergei Mikhailovich Prokudin-Gorskii a realizat sute de fotografii a zonei sale de origine. Fotografiile sale erau in alb si negru, dar el a dezvoltat o tehnica ingenioasa care ii permitea sa reproduca imaginile in culorile reale.


The Emir of Bukhara



El a realizat asta cu o camera de fotografiat inteligenta creata de el insusi, care facea trei fotografii negre apoi alte trei albe in secvente rapide, iar printr-un filtru special iesea o singura fotografie in diferite culori. Fotografia continea trei imagini diferite in trei culori,produsul final fiind o fotografie in culori clare.


A Zindan (prison)



Sergei a reusit sa foloseasca un proiector cu care putea vedea pe un ecran toate cele trei imaginii care se suprapuneau pana la culoarea finala. Recombinarile din proiector ajungeau pana la culoarea originala a imaginii fotografiate. Fiecare serie de cate trei imagini stoca toate informatiile color in fotografii alb si negru, tot ceea ce le lipsea era culoarea, care era data de filtrele color aflate in interiorul proiectorului.

Dagestani Types


Tarul Nicolaie II a suportat intrutotul planul ambitios al lui Sergei in realizarea unui documentar despre imperiul rusesc si a pus la dispozitie un tren special echipat prevazut cu o camera pentru developat. Astfel el a realizat sute de fotografii color peste tot in Rusia intre 1909-1915.



va urma