Pages

About Me

My photo
Un blog despre lucruri reale dar in acelasi timp ciudate, bizare din lumea noastra. Pregateste-te sa ramai surprins!

www.showstyle.ro

Tuesday, May 12, 2009

FASCINANTE CASTELE SI PALATE

Castelul lui Dracula.
Situat in Hunedoara, Castelul lui Dracula a fost parte din Principatul Transilvaniei, si este considerat a fi locul unde Vlad Tepes din Tara Romaneasca(cunoscut ca Dracula), a fost tinut prizonier timp de 7 ani, dupa ce a fost deposedat de castel in 1462. A fost construit în stil gotic, baroc, dar are şi elemente arhitecturale renascentiste. Este o cladire mare si impunatoare, cu diferite culori pe acoperisuri, turnuri si numeroase ferestre si balcoane ornamentate cu diferite sculpturi din piatra.

Castelul Malbork: cel mai mare castel de caramida gotica din lume.

Castelul a fost construit in Malbork in Prusia, de Ordinul Teutonic ca un "Ordensburg". Orasul care a crescut in jurul lui a fost numit Marienburg, dar incepand cu 1945, este din nou dupa 173 de ani parte din Polonia si primeste numele de Malbork. Castelul este un exemplu clasic de cetate medievala, si este cel mai mare castel de caramida gotica. UNESCO a inclus castelul in Patrimoniu Mondial in decembrie 1977.

Palacio da Pena: cel mai vechi palat inspirat de romantismul european.

Cele mai vechi palat inspirat de romantismul european, Palacio da Pena National în Portugalia, este situat pe varful unui deal deasupra orasului Sintra. Foarte mare si impunator palatul poate fi usor vazut ziua din Lisabona. Construit in sec XV ca un palat, a fost reconsolidat mai tarziu si donat bisericii(ca manastire). Un cutremur din 1755 a distrus cea mai mare parte a palatului, insa el a fost reconstruit de printul Fernando in 1838 dupa ce la dobandit. Stilul palatului este o combinatie romantica, bavarez, maur, la care se adauga o gradina engleza.

Castelul Löwenburg: The Disneyland din secolul 18

În cadrul Wilhelmshöhe Hill Park, este situat ceea ce pare sa fie un castel medieval. Cu toate acestea Löwenburg sau "Castelul Leului" a fost construit la ordinul lui Landgrave Wilhelm IX, (1743-1821) un Walt Disney al epocii sale, pe o perioadă de opt ani, între 1793 şi 1801 ca o "ruina romantica". A fost conceput cu mare atentie de proiectantul curtii regale, inspectorul Heinrich Christoph Jussow care a plecat in Anglia pentru a studia "ruinele romantice" celebre de acolo si a veni cu un plan maret. Azi cărturari privesc Castelul Löwenburg ca una dintre cele mai importante cladiri din acest gen.

Castelul din Praga: cel mai vechi castel antic.

Unul dintre cele mai mari castele din lume, si intrat in Guinness Book of Records ca cel mai vechi castel antic,Castelul din Praga este de aproximativ 570m lungime si o medie de 130m latime. Coroana cu bijuterii a Cehiei este pastrata aici, tot aici in cursul anilor au avut birourile imparati, presedinti ai Cehoslovaciei sau ai Cehie.