Pages

About Me

My photo
Un blog despre lucruri reale dar in acelasi timp ciudate, bizare din lumea noastra. Pregateste-te sa ramai surprins!

www.showstyle.ro

Sunday, March 09, 2008

CELE MAI CIUDATE LOCATII PENTRU MANASTIRI.

Manastirea Cuibul Tigrului (Bhutan)


Taktshang este cea mai faimoasa manastire din Bhutan. Este amplasata pe o stanca la peste 3000 m deasupra vaii Paro. Numele de Cuibu Tigrului vine de la un guru local care ar fi zburat pe spatele unui tigru.

Manastirea include 7 temple care pot fi toate vizitate. Manastirea a suferit modificari datorita incendiilor si de curand a fost restaurata. Se poate ajunge pe jos sau pe catari.






Manastirea Fecioara din Sasso(Elvetia)


Catre biserica si manastirea cu calugari Fecioara din Sasso se organizeaza pelerinaje. Este amplasata in zona deluroasa Locarno, impreuna cu partea veche a orasului manastirea este inconjurata de golful unui lac.


Manastirea are o priveliste spectaculoasa a orasului deasupra carui troneaza, care a fost construit in cinstea Fecioarei Maria, despre care se spune ca a aparut intr-o viziune la 1840. Muzeul manastirii detine o remarcabila colectie de arta sacra.






Manastirea Yumbulagang (Tibet)

Yumbulagang inseamna palatul mamei si al fiului in dialectul tibetan, este primul palat si printre primele constructii din Tibet si are o istorie de mai mult de 2000 de ani. Distrus in timpul Revolutiei Artelor a fost reconstruit in 1980.Peretii au picturi murale redand povesti ale istorie timpurii a Tibetului.

Se spune ca a fost construit pentru primul rege tibetan(Nyatri Tsanpo) de catre populatia Bon in sec al 2 lea d.c. apoi a devenit palatul de vara al altor regi. Al 5 lea Dalai Lama a schimbat-o in manastire pentru un cult local(Kadamspa).