Pages

About Me

My photo
Un blog despre lucruri reale dar in acelasi timp ciudate, bizare din lumea noastra. Pregateste-te sa ramai surprins!

www.showstyle.ro

Friday, March 14, 2008

CONTINUARE

Manastirea Gregoriou(Grecia)


Manastirea Gregoriou a fost fondata in sec XIV pe partea de sud-est a muntelui Athos, dedicata Sf. Nicholas. Ocupa locul 17 dintr-o ordine erarhica de 20 de manastiri anthonite. Este considerata a fi una dintre cele mai bine organizate si stricte manastiri. Este locuita de 70 de calugari din 1990.

Picturile, vestibulul si alte capele au fost adaugate secole mai tarziu. Biblioteca este relativ saraca de cand au avut loc distrugerile si incendiile din timpul revolutie din 1821. Astazi sunt 297 de manuscripte si 4500 de carti. Manastirea mai cuprinde relicve ale sfintilor. Cel mai important manuscript este Biblia din sec XIII, epoca iluminismului.







Manastirea Meteora(Grecia)


Meteora ( in greceste: "stanca suspendata", "suspendat in aer" sau "deasupra cerurilor" ). Este una dintre cele mai mari si mai importante complexe de manastiri din Grecia, al-2-lea dupa Muntele Athos. Manastirile sunt construite pe pilari naturali din stanca. Cuprinde 6 manastiri si este inclusa in lista de mosteniri ale planetei UNESCO.








Manastirea Gradac ( Serbia)


Fondata de regina Helen ( Casa de Anjou) sotie a regelui sarb Uros I. Este localiza la 20km nord de Raska construita in sec XIII. Biserica este construita in stil autohton al Scolii Raska, totusi cu ceva elemente gotice.