Pages

About Me

My photo
Un blog despre lucruri reale dar in acelasi timp ciudate, bizare din lumea noastra. Pregateste-te sa ramai surprins!

www.showstyle.ro

Tuesday, April 28, 2009

FASCINANTE ANIMALE HIBRID...(PARTEA A 2 A)

Papagal Sangeros:Midas Cichild+Pestele Dracu Rosu
Papagalul sangeros cunoscut si ca pestele parrod este un hibrid cichlid. Pestele a fost creat prima data in Taiwan, in jurul anului 1986. Originea sa nu este cunoscuta dar cel mai frecvent se speculeaza ca imperecherea a avut loc intre Midas Cichlid cu pestele Dracu Rosu. Acest hibrid cichlid a avut variate deformari anatomice, unul dintre cele mai evidente si de asemenea letal, este deformarea gurii care are doar o deschidere foarte ingusta verticala. Acest lucru face ca
el sa se hraneasca foarte greu, multi dintre ei mor de altfel din cauza asta.

Toast din Botswana:Ovina+Capra

Un caz neobisnuit de hibrid oaie-capra a fost raportat de catre medicii veterinari din Botswana in anul 2000 numit "Tost de Botswana". Animalul a fost nascut naturat de la imperecherea unei femele de capra cu o oaie de sex masculin, care au fost tinute impreuna.

Polar Grizzly: Urs polas+Urs maro

Cunoscut ca si Ursul Grolar, acest rar urs hibrid a fost gasit in salbaticie dar imperecheat si in captivitate. In 2006 aparitia acestui hibrid in salbaticie a fost confirmata prin testarea ADN-ului unui urs ciudat, care a fost impuscat in Insula Bancilor, Articul Canadian.

Un numar de ursi polari hibrizi sunt descrisi ca fiind Ursid Hibrizi, un termen care desemneaza orice hibrid din doua specii din cadrul familiei Ursidae.

Savannah:Serval+Pisica domestica

Pisica Savannah exista datorita imperecherii dintre o pisica salbatica africana ( Serval) si o pisica domestica de obicei o rasa foarte exotica cum sunt rasa Bengal, Mau egipteana si altele. Puii rezultati sunt domestici.

LEI CONTRA HIENE: 35-6


Dupa un adevarat razboi sangeros care a durat mai mult de doua saptamani in savanele Etiopiei, leii au demonstrat inca o data ca sunt “regii animalelor”. Hienele din tabara rivala au avut 35 de victime, comparativ cu doar 6 lei care si-au pierdut viata in lupta cu redutabilele hiene.
Rapoartele venite in urma unui reportaj al televiziunii nationale din Addis Abeba arata ca un grup de lei a omorat nu mai putin de 35 de hiene cu pretul a doar 6 lei ucisi la randul lor de hiene. Politia etiopiana declara ca in urma acestui sangeros conflict interspecii, teritoriul revendicat de lei este in prezent in posesia acestora, restul hienelor supravietuitoare parasind regiunea. Expertii in studiul carnivorelor declara ca in astfel de batalii pentru obtinerea unui teritoriu de vanatoare si a prazilor aferente, hienele sunt cele care au de suferit cele mai mari pierderi, in ciuda “armelor” lor specifice care constau in falci capabile sa sfarame oase de elefant. In Africa, nu exista dusmanie mai mare intre animale precum este cea dintre hienele si leii care concureaza in mediul natural unii impotriva celorlalti.

Grupul de lei si clanul de hiene s-au luptat pentru posesia unui teritoriu din desertul Gobele din apropierea districtului Girava, situat la circa 450 kilometri est de capitala Etiopiei, Addis Abeba. Conform cercetatorilor, leii si hienele se luptau fara crutare in fiecare noapte, in timpul zilei ambele tabere retragandu-se la umbra pentru a se odihni si a-si linge ranile. Oamenii, cei mai de temut pradatori actuali, au stat departe de conflictul dintre cele doua specii de carnivore, deoarece "zona de razboi" a acestora se afla departe de orice asezare omeneasca.