About Me

My photo
Un blog despre lucruri reale dar in acelasi timp ciudate, bizare din lumea noastra. Pregateste-te sa ramai surprins!

www.showstyle.ro

Monday, November 24, 2008

10 CELE MAI UIMITOARE SCUPTURI CONTEMPORANE


Bustul lui Elvis a fost creat de David Mach un sculptor scotian care a folosit 50.000 de bobite identice.

Globul realizat din 72 de scaune de Michel Broin in 2006 se integreaza perfect zicalei "Nimic nu se pierde , nimic nu este creat, totul se transforma" expusa la Muzeul de Arta din Montreal.
Sunetul Valurilor creat in 2007 de artistul coreean Jean Shin din vinilin. Este expusa la Muzeul de Arta si Dezign parte a expozitiei "A doua viata:remixand ordinarul".


In 2007 sculptorul Damian Ortega creeaza "Controlul Universului", ce contine unelte de mana suspendate de tavan indreptate ca dintr-o explozie.Pentru a simboliza economia de azi artistii Nora Ligorano si Marshall Rese au creat sculptura in gheata a cuvantului economie, si au asezat-o afara in centrul Manhattan-ului. A fost asezata pe 29 oct. ca aniversare a 79 de ani de la prima prabusire a bursei in lume.


"Cautand Lumina" este o sculptura simbolizand o floare din skateboard-uri creata de Ted Hunter. Au imprimate imaginea reala a petalelor de lalea. A fost prezentata prima data in 2005 in Philadelphia.

Artistul australian Nicholas Jones transforma cartile vechi in arta fina. Carti vechi gasite la biblioteca Universitatii Melbourne creeaza taieturi si cute din fiecare pagina.


Expusa la Muzeul de Arta Asiatica din San Francisco, "Muntele de Aur" este creat de artistul Zhan Wang folosind obiecte din otel si argint din bucatarie.

Creata din sute de ustensile de bucatarie, cesti si farfuri " Zeul Flamand" este creat de artistul Sudoph Gupta in 2006 si este expusa acum la Muzeul de Arta Moarta din Londra.

Sculptura din nisip simbolizeaza personajul din filmele Hellboy creata de artista letoniana Helena Bangert expusa in Belgia din 2004.