About Me

My photo
Un blog despre lucruri reale dar in acelasi timp ciudate, bizare din lumea noastra. Pregateste-te sa ramai surprins!

www.showstyle.ro

Monday, December 13, 2010

MOST EXTREME ROLLER COASTERS

Kingda Ka: cel mai inalt si rapid roller-coster din lume.


Cu bratele stranse bine, cu capul pe spate si tineti-va respiratia. Situat la Six Flags Great Adventure din New Jersey, SUA, este cel mai inalt si cel mai rapid roller-coster din lume. Trenul este lansat printr-un mecanism hidraulic la 206 km/h in numai 3,5sec. La capatul pistei de lansare trenul urca turnul principal, atingand o inaltime de 139m. A costat 25 mil $, a fost deschis in mai 2005 si inchis de mai multe ori pentru diferite probleme tehnice. In 2009 a fost lovit de un fulger insa nu a fost afectat.DodonpaIn caest roller-coster pasagerii sunt tinuti intr-un tunel intunecat inainte de numaratoarea inversa, dupa care la o acceleratie incredibila porneste urcand pe doua cocoase care au 90 de grade fiecare. La deschiderea din 2001 a fost catalogat drept cel mai rapid diin lume. In 2010 nu mai este cel mai rapid din lume insa ramane in top ca avand cea mai mare acceleratie la lansare. Este de 52 m inaltine si atinge 172 km/h in 2 sec. Este situat in Fuji-Q-Highland Fujiyoshida, Yamanashi, Japonia.
Steel Dragon 2000: cea mai lunga pista din lume.
Construit de Morgan Manufacturing acest gigacoster construit in parcul de distracti Nagashima Spa Land Parc, Japonia, a fost deschis in anul 2000, Anul Dragonului.
Thrill Dragster: rivalul Kingda Ka.
Situat in Cedar Point Parc in Sandusky, Ohio, SUA, ajunge la o viteza de 190km/h, si atunci cand a avut loc deschiderea in 2003 acesta a stabilit 3 noi recorduri: cel mai inalt, cel mai rapid si cel mai abrupt roller  coster din lume, fiind depasit dupa 2 ani de Kingda Ka.

Thunder Dolphin: cea mai terifianta plimbare din Tokio.

Cunoscut pentru designul sau unic din jurul cladirilor din centrul Tokio Dome City, Thunder Dolphin ncepe cu o fandare ametitoare la un unchi de 218 grade si abrupt de 80. Traseul trece prin doua gauri atat prin cladirea LaQua precum si prin Big-O, viteza maxima atintsa este e 130km/h.
Tower of Terror: cel mai iinalt si rapid din lume.


Situat in Dreamworld in Gold Coast, Australia, este in prezent pe locul 4 cel mai rapid roller coster din lume, dar la aparitia lui a fost catalogat cel mai rapid si inalt roller din lume. Sistemul este electro-magnetic cu reglaj electric si accelereaza f rapid la 160km/h in 7 secunde. Plimbare este foarte rapida durand 6,5 sec: 3,25sec dureaza calatoria pana in varf celasi timp facand si pana jos.