Pages

About Me

My photo
Un blog despre lucruri reale dar in acelasi timp ciudate, bizare din lumea noastra. Pregateste-te sa ramai surprins!

www.showstyle.ro

Monday, May 04, 2009

CELE MAI PERICULOASE SOSELE DIN LUME

Soseaua Sichuan-Tibet(China)

In China, numarul de decese cauzate de accidente rutiere aproape sa dublat in ultimii 20 de ani. Pe soseaua Sichuan-Tibet, o sosea la altitudine intre Chengdu si Tibet, unde alunecarile de teren si avalansele de pietre sunt ceva comun, sunt fara indoiala si ele parte a problemei.
Lunga de 2412km soseaua Sichuan-Tibet porneste de la Ghengdu la est de Sichuan, si se incheie la Lhasa in partea de vest a Tibet-ului. Drumul traverseaza 14 munti inalti de 4000-5000m, cuprinde multe rauri celebre(raul Jinsha, raul Lantsang, raul Nujiang), paduri si numeroase sectiuni periculoase.

Soseua Siberiana catre Yakutsk (Rusia)

Rusia a incercat sa construiasca o sosea intre Moscova si Yakutsk, aici unde a fost cea mai rece temperatura inregistrata vreodata in afara Antarticii. Yakutsk este de asemenea cel mai mare oras construit pe platforme de beton. Cele mai multe case sunt construite pe stalpi de beton din cauza terenului inghetat. Ce au toate aceste lucruri de a face cu a fi una dintre cele mai periculoase sosele? Ei bine, in timpul iernii care dureaza aproximativ 10 luni, sa iesi sau sa intri in Yakutsk este aproape imposibil fiind supusi zapazii uriase, gheata si vizibilitate redusa. Cu toate acestea traficul iarna este mult mai usor decat daca ai fi nevoit sa strabati aceiasi sosea in iulie-august. Desi multi siberieni vor spune ca drumul nu a fost pavat pentru a impiedica nemtii sa paraseasca zona( in al doilea Razboi Mondial), adevarul este ca nu exista asfalt sa reziste la temperaturile scazute din acea zone, facand imposibil drumul cand ploile de vara cad in Yakutsk.

Ruta5: Soseua de la Arica pana la Iquique (Chile)

Drumul de la Arica pana la Iquique este recunoscut pentru periculozitatea sa. Se conduce prin vaii foarte adanci si vant foarte puternic, deseori fiind descoperite pe marginea soselei masini parasite langa care sunt vazuti scheleti. De cateva ori dea lungul drumul puteti observa masini sau autobuze trecand pe langa voi, ele trec cu o asa mare viteza incat se poate sa credeti ca au fost doar niste fantome.

Soseaua Tunelul Guoliang(China)
Soseaua din muntii Taihang a fost construita de localnici, a durat cinci ani pentru a termina 1,200 de metri de tunel, care este aproximativ de 5 metri inaltime si 4 latime. Unii dintre sateni au murit in accidenate in timpul constructiei, dar fara frica ceilalti au continuat. La 1 mai 1977 acesta a fost deschis traficului. Acesta este situat in muntii Taihang, in provincia Hunan din China.

Soseaua Mortii (Bolivia)

Soseaua Noed-Yungas, de asemenea cunoscuta ca Soseaua Mortii este un drum de 69 de km care duce de la La Paz la Coroico( capitala Boliviei pana in regiunea Amazon). Este legendara pentru pericolul extrem: in 1995, Inter American Development Bank, a descris-o ca fiind "cel mai periculos drum din lume". Estimativ se spune ca 200-300 de turisti sunt ucisi anual pe acest drum. Drumul include multe cruci de marcare a locului unde vehiculele cu turisti au cazut.