Pages

About Me

My photo
Un blog despre lucruri reale dar in acelasi timp ciudate, bizare din lumea noastra. Pregateste-te sa ramai surprins!

www.showstyle.ro

Tuesday, October 02, 2007

OCT. 02. 2007

SEALAND (Principality): Cea mai mica insula.


Insula este localizata in Marea Nordului la 10 km de coasta Angliei pe o platforma. Din 1967 instalatia a fost ocupata de familia Bates care spune ca platforma este o statie radio apartinand armatei britanice si ca este de fapt un stat independent. Criticile au venit din partea SUA si Germaniei care au spus ca a apartinut intodeauna Regatului Unit. Populatia de pe platforma rar a trecut de 10 persoane, iar spatiul locuibil este de 550 m2. Insula cere recunoastere internationala dar nimeni nu o face.



EASTER ISLAND (Polynesian triangle, Chile): Una dintre cele mai izolate insule locuite din istorie.



Este localizata la 3600km vest de Chile. Astazi ea apartine de guvernul Chilian si administrata de parcul national Rapa Nui. Prima data a apartinut (Polineziei), Insula Pastelui este teritoriul cel mai de curand populat. Locuitorii sai rapanuii, au trecut prin foamete, epidemii, razboi civil, sclavie si colonialism; si ptr ca si-au vazut co-nationalii zdrobiti in multe ocazii si-au creat o legatura culturala ce le-a adus faima.







MALDIVE ISLANDS: Arhipelagul cu peste 1000 de insule.



Insulele Maldive se afla in Oceanul Indian, la sud de cea mai sudica insula a Indiei si la aproape 700 km sud-vest de Sir Lanka. Populatia abia poate numara 200 de persoane imprastiate in mici comunitati. La inceput locuitorii erau budisti, iar in 1153 a fost introdus islamismul. Pe rand, arhipelagul a fost colonizat de Portugalia, Olanda si Marea Britanie. In 1965 Maldive si-a obtinut independenta de sub britanici. 3 anii mai tarziu din sultanat a devenit republica.
In 38 de anii Maldive nu a avut decat 2 presedinti. Maldive este cea mai mica tara a Asiei din punct de vedere al populatiei si cea mai mica natiune predominant musulmana din lume.