Pages

About Me

My photo
Un blog despre lucruri reale dar in acelasi timp ciudate, bizare din lumea noastra. Pregateste-te sa ramai surprins!

www.showstyle.ro

Saturday, May 23, 2009

CELE MAI FASCINANTE RUINE DIN LUME A 2 A PARTE

Orasul Talisay (Philippines)

Talisay este un palat construit de catre un magnat al zaharului din secolul trecut, care nu o data ci de doua ori a fost distrus in cel de-al doilea razboi mondial cu scopul de a impiedica utilizerea acestuia de catre fortele japoneze.

Palmyra (Syria)

În inima desertului sirian este ascunsa Palmyra, adesea descrisa ca "mireasa de desert". "Oaza", asa cum este numita uneori, este situata in aproprierea unui izvor de apa calda numit Afga, care face din acest loc un popas ideal celor care calatoresc intre Irak si Al-Sham.

Palmyra, locaţie strategică şi de prosperitate, a atras interesul romanilor, care au preluat controlul orasului. Destinul celui mai mare regat, Palmyra, nu a fost mai bun decat cel al propriei regine, Zenobia; aceasta a fost invinsa si luata in captivitate la Roma, ferecata in lanturi de aur pentru a nu se putea otravi, in timp ce orasul a ajuns prada romanilor si distrus. Arheologii încă lucrează la săpături acolo cu scopul de a dezvălui Palatul reginei, care a fost distrus de romani şi înlocuit cu o tabără militară.


Copan (Honduras)

Capitala Maya din anul 400 pana in 800, Copan este unul dintre cele mai mari si mai impresionante dintre centrele Maya descoperite pana in prezent. Se compune din piramide, temple si 21 piloni de piatra, cu splendide sculpturi realizate de regii din Copan. Deşi Tikal în Guatemala este cel mai mare sit mayas cunoscut si este mult mai usor de ajuns la el, Copan nu ar trebui uitat de catre oricine este interesat de civilizatia Maya.

Jesuitical of Trinidad (Paraguay)

Situat la circa 25 km de Encarnación, pe drumul catre Ciudad del Este, Paraguay, este una dintre cele mai interesante şi sugestive "ruinele celor 8 misiuni" în Paraguay.

Trinidad a fost înfiinţată de către localnicii care au venit de la o misiune din San Carlos. Principali sai arhitecti au fost preotii Juan Bautista Prímoli din Milano şi catalanul Jose Grimau. Nefinalizata, această misiune a avut una din cele mai largi şi faimoase biserici din toate misiunile în conformitate cu descrierile turistilor din acea perioadă.
Parthenon (Greece)
Templul zeitei Athena din Grecia, Partheon a fost construit in sec. al 5-lea î.Hr. pe dealul Acropolis. Aceasta este cea mai importanta cladire care a supravietuit din Grecia clasica, considerata in general a fi ajutat la procesul de dezvoltare a Greciei. Sculpturile sale decorative sunt considerate unul dintre punctele de mare arhitectura greceasca. Partheon este considerată ca fiind un simbol de durată al Greciei antice şi a democraţiei ateniene şi unul dintre cele mai mari monumente culturale. Ministerul Culturii din Grecia efectueaza in prezent un program de restaurare si reconstructie.

Chichén Itzá (Mexic)
Un mare sit arheologic pre-columbian, construit de civilizatia Maya, Chichen Itza este situat in partea de nord-centru de Peninsula Yucatan, în statul Yucatan, Mexic.