Pages

About Me

My photo
Un blog despre lucruri reale dar in acelasi timp ciudate, bizare din lumea noastra. Pregateste-te sa ramai surprins!

www.showstyle.ro

Thursday, October 04, 2007

04.OCT. 2007

THE WORLD ISLANDS (Dubai): Insulele in forma de harta.

"Harta" este un arhipelag facut de mana omului, cuprinzand 300 de insule asezate ca o harta a lumii. De la inceput au fost construite folosindu-se nisip dregat din mare. Fiecare insula se intinde de la 23,ooo m2 la 84,000 m2 cu o distanta intre ele de 50-100m. Complexul acopera o arie de 9 km lungime si 6 km latime, inconjurat de un dig.
Singurele mijloace de transport intre insule este cu barca sau elicopterul. Preturile insulelor sunt intre 15-45mil. $. Sapaturile au inceput in 2004 si s-au incheiat in martie 2007, insa "Harta" este in proportie de 90% terminata. Conform National Geographig, pretul total al insulelor este de 14 miliarde $.




ALCATRAZ ISLAND (USA): Primul insula-far de pe coasta pacificului.




Candva insula Alcatraz era numita Stanca dupa forma sa. Este o insula mica localizata in mijlocul golfului San Francisco, California. A fost folosita ca far, apoi fortificatie militara, apoi inchisoare militara si inchisoare federala pana in 1963, dupa care a devenit zona turistica.
Primul european care a descoperit insula si care a cartografiat Golful San Francisco in 1775, a numit-o "Insula Pelicanilor". Descoperirea aurului in California in 1848 a adus in Golf mii de corabii, astfel devenind urgenta construirea unui far. Asa ca, primul far a fost ridicat pe insula Alcatraz in vara lui 1853.

Armata americana a considerat locatia ideala pentru retinea prizonierilor datorita izolatie din mijlocul Golfului inconjurata de ape reci si curenti puternici. Astfel Alcatraz a devenit prima inchisoare pe termen lung a armatei si curand si-a capatat reputatia de inchisoare de maxima siguranta.
Inchisoarea a mai devenit cunoscuta si prin conditiile grele ale "locatorilor" si prin disciplina drastica. Pentru ca Departamentul Militar trebuia sa se ingrijeasca de intretinerea cladirii, a preferat sa inchida faimoasa inchisoare in 1934, dupa aceea a fost preluata de Departamentul de Justitie devenind inchisoare federala. Mult mai tarziu ea devenind zona turistica.