Pages

About Me

My photo
Un blog despre lucruri reale dar in acelasi timp ciudate, bizare din lumea noastra. Pregateste-te sa ramai surprins!

www.showstyle.ro

Friday, May 08, 2009

AUSCHWITZ. OAMENI SAU DEMONI? A 2 A PARTE

Grup de Femei Selectate Pentru Munca
Pe fetele si in ochii acestor femei selectate pentru munca se poate citi, ingrijorare, neliniste, chiar spaima.


Spre Camera de Gazare

Mame --printre ele si o bunica-- unele cu copiii in brate, altele cu ei de mana merg, de-a lungul sinelor, spre camerele de gazare. Din privirile lor ai putea deduce ca se gandesc la orice, numai la moarte nu.



Ultimul Popas

Celor pe care-i priviti li s-a spus ca nu mai au mult de mers, totusi, deoarece par obositi, tinand seama ca tocmai au ajuns intr-o poienita vor face un mic popas. Vazand copacii din jur, descoperind cateva stropitori in jur, copiii s-au repezit sa bea, in sfarsit, apa pe saturate. Unii gasind resturi de paine prin buzunare s-au grabit sa si le infunde in gura. Mamele privesc destinse la cei mici iar unora chiar le-au inmugurit din nou zambetul pe buze.

Nici una din ele nu banuieste crudul adevar. Perdeaua de copaci, de a carei umbra se bucura, a fost plantata special pentru a camufla cladirea ce adaposteste camerele de gazare si cuptoarele crematoriului. Pana acolo nu sunt mai mult de 100 de pasi.




Sortirea Bagajelor Jefuite

In timp ce 2/3 din proprietarii bagajelor lasate in vagoane erau selectati, impinsi in camerele de gazare si arsi in cuptoare, iar ceilalti introdusi in lagar pentru a fi exterminati prin alte metode --munca de sclav, inanitie, boli, "Experimente an lebendingen Menschen" (experiente pe oameni vii), executii etc. --Häftlingi din detasamentul "Kanada" continuau sortarea bunurilor scoase din vagoane, pentru a fi apoi depozitate pe categorii --incaltaminte, lenjerie de pat, haine barbatesti, ceasuri, bijuterii etc.-- in cele 30 de magazii aflate nu departe de rampa mortii pentru a fi apoi trimise in Germania.


... Si Ciclul Mortii Se Reia


...Au trecut 6 ore de cand lotul de deportati sositi cu utlimul tren la Birkenau-Auschwitz a parasit "Rampa mortii" ... si acum se asteapta imediata oprire a unui nou tren cu 3.000 de evrei nevinovati, sortiti exterminarii. ...si acest ciclu s-a reluat zi si noapte, fara intrerupere, de-a lungul primaverii si verii anului 1944.

P.S. pentru cei interesati de acest subiect va recomand cu placere filmul documentar realizat de BBC " Auschwitz. The nazis and the Final Solution." Eu personal am ramas fara cuvinte dupa vizionare.