Pages

About Me

My photo
Un blog despre lucruri reale dar in acelasi timp ciudate, bizare din lumea noastra. Pregateste-te sa ramai surprins!

www.showstyle.ro

Sunday, May 17, 2009

CELE MAI FASCINANTE LABIRINTE A 2 A PARTE

Labirintul Davis (USA)

Labirintul Davis situat in Sterling, Massachusetts, a fost atractia sezonului in 1998. Ferma Davis este la a saptea generatie de proprietari, si detine acest labirint unic, care se schimba complet de la an la an. Conceput in Dorset, Anglia de inginerul Adrian Fisher, care este deseori creditat cu crearea faimoaselor labirinte de porumb. Pentru ca acest labirint sa ia nastere an de an, este nevoie de mai mult de 12.800 de ore de munca.

Labirintul Hampton Court (Anglia)

Labirintul de la Hampton Court, Palatul Regal de pe Tamisa la vest de Londra, Marea Britanie este probabil cel mai celebru. Plantate ca parte a gradinilor stabilite pentru William de Orange între 1689 şi 1695 de George Londra şi Henry Wise, acoperă o suprafaţă de o treime de acru (de aproximativ 1350 m² de metri), cu trasee de peste jumătate de milă (0,8 km ). A fost descris cu mare spirit de Jerome K. Jerome in romanul "Trei oameni într-o barcă." Labirintul Hampton Court în continuare atrage sute de mii de vizitatori în fiecare an.


Labirintul Pace (Irlanda)

Acest labirint irlandez a fost deschis oficial în 2001. Este cel mai mare labirint permanent din lume, acoperind o suprafaţă de 11.000 m2 - 2.7 acri, sau 1,1 hectare, lungimea este de 3147m (2 mile). Este compus din 6000 de copaci, multi dintre acestia au fost plantati in perioada decembrie 2000 de oameni din toate colturile Irlandei de Nord.

Il Labirinto (Italia)


Creat la inceputul anilor 1700, Il Labirinto este declarat a fi unul dintre cele mai complicate labirinturi din lume. Situat in orasul Stra, in apropierea Venetiei; legenda spune ca Napoleon s-a pierdut in acest labirint in 1807.

Labirintu Sarpe (Anglia)


Michael Blee, 62, a petrecut mai multe luni la crearea acestui labirint de 6 acrii, la ferma Gore in Upchurch, langa Rochester, Kent. Este format din gard viu, inalt de 9 metri. Acesta este al 10-lea şi cel mai complicat labirint pe care Dl Blee l-a făcut vreodată. El a creeat acest uriaş joc în speranţa ca va intra în Guinness Book of Records. Pana acum dorinta lui ramane in asteptare.