Pages

About Me

My photo
Un blog despre lucruri reale dar in acelasi timp ciudate, bizare din lumea noastra. Pregateste-te sa ramai surprins!

www.showstyle.ro

Saturday, May 16, 2009

CELE MAI FASCINANTE LABIRINTE

Labirintul Gradina de Ananas (Hawaii)


Cel mai mare labirint de ananas din lume, lucru consemnat in 2001 in Guinness Book of Records, labirintul Gradina de Ananas ofera peste 3 mile de trasee pe 3 acrii. Este cultivat cu 14.000 de plante Hawai-iene, printre care hibiscus, croton, panax, ananas şi heliconia. Acesta este situat în Waimea Bay, Hawaii si dupa cum se vede din aer arata infricosator in perspectiva de a ajunge in capatul celalalt.


Labirintul Ashcombe (Australia).


Labirintul Ashcombe din Australia este cel mai vechi şi cel mai faimos labirint, cu sediul la Shoreham la est de Peninsula Mornington, Victoria. Este inalt de 3 metri si larg de 2, de asemenea se poate lauda ca fiind cel mai vechi labirint de trandafiri din lume, avand 217 soiuri de trandafiri pe 1200 arbuşti.


Labirintul York-un omagiu adus Star Trek-ului (Anglia)


Continand 1,5 milioane de plante individuale, acest labirint situat in afara orasului York, are o suprafata de 32 de acri, echivalentul a 15 terenuri de fotbal si a fost proiectat prin satelit cu ajutorul tehnologiei, ceea ce inseamna ca drumurile pot fi taiate cu o precizie de jumatate de metru. Imensul labirint a fost creat de Tom Pearcy ca un omagiu la 40 de ani de Star Trek.

Labirintul Reignac-sur-Indre (Franta)


In 1996 a luat fiinta acest labirint de plante, cel mai mare din lume. A fost creat la Reignac-sur-Indre în Touraine, 85000 de vizitatori au venit pentru a admira şi a se pierde în mijlocul său, are 4 hectare întindere. In fiecare an rasare un labirint de porumb sau floarea soarelui, se recolteaza in toamna si apoi reapare in anul urmator intr-o cu totul alta forma, datorita unei foarte bune tehnici de insamantare si a felului in care este ingrijit.

Labirintul Longleat Hedge (Anglia)


Longleat este cel mai spectaculos labirint realizat din gard viu. A fost realizat în 1975 de către proiectantul Greg Bright. Labirintul acoperă o suprafaţă de aproximativ 1.48 acri (0,6 hectare), cu o lungime totală cale de 1.69 mile (2,72 kilometri). Spre deosebire de majoritatea celorlalte labirinte convenţionale , este de fapt tridimensional, cu şase poduri din lemn, oferind o priveliste catre centru de labirint, care este marcat de un turn de observare pentru vizitatori, care au reuşit să-l găseasca.