Pages

About Me

My photo
Un blog despre lucruri reale dar in acelasi timp ciudate, bizare din lumea noastra. Pregateste-te sa ramai surprins!

www.showstyle.ro

Saturday, February 16, 2008

CELE MAI PERICULOASE AEROPORTURI DIN LUME.

4-Aeroportul Gustaf III Airport (St. Bart).


Cunoscut si sub denumeria de aeroportul St.-Bartelemy este situat intr-un sat de pe insula din golful Caraibe. Numele de Gustaf este de la Regele Gustaf III al Suediei in onoarea celui care ia eliberat de sub Franta in 1785 (1978 a fost revanduta Frantei). Aeroportul foloseste rutelor comerciale si curselor charter intre insulitele din zona. Pista ce se opreste in plaja face acest aeroport periculos, iar pista de aterizare apare din spatele unui deal circulat.







5-Aeroportul International Barra (Barra).


Este singurul din lume unde se aterizeaza direct pe plaja. Este situat pe insula Barra arhipelagul Hebrides, Scotia.In fiecare zi aeroportul este sters de marre, fiind nevoie de cateva masini cu farurile aprinse ptr a delimita pista.






6-Aeroportul Madeira (Madeira).


Este situat pe insula Madeira, este cunoscut pentru faprul ca este inconjurat de munti si ocean. Pista originala avea o lungine de 1km. si jumatate si a mai fost extinsa cu inca 400m dupa incidentul din 1977 al unei companii portugheze. In 2003 a fost substantial reconstruit dubalndu-i-se pista ce s-a intins pe deasupra oceanului pe coloane de 70m inaltine. pentru aceasta constructie aeroportul a castigat premiul " Constructie Speciala". In Portugalia acest premiu este considerat "Oscar" in inginerie.






7-Aeroportul Lukla (Nepal).


Este un aeroport mic din orasul Lckla din estul tarii. Din ianuarie 2008 este renumit Aeroportul Sir Edmund Hillary, prima persoana care a ajuns pana in varful muntelui Everest si care a murit in ianuarie 2008. Aeroportul este popular nu pentru pista foarte scurta sau pentru muntele ce sta de o parte a pistei si aterizarea si decolarea fiind abrupte, ci pentru ca de aici se porneste urcarea pe muntele Everest.