Pages

About Me

My photo
Un blog despre lucruri reale dar in acelasi timp ciudate, bizare din lumea noastra. Pregateste-te sa ramai surprins!

www.showstyle.ro

Thursday, November 01, 2007

01.NOV.2007

Colorarea automata Lumiere

In 1907, primele fotografii color care au si fost folosite erau realizate de fratii Lumiere din Franta. Colorarea era realizata din amidon de cartof in portocaliu, verde si albastru. Acest amidon era inghesuit intre secvemtele de film alb si negru si bucati de sticla si apoi totul acoperit cu lac. Particolele de amidon actionau ca un filtru de culoare realizand un mozaic de culoare. Odata developate filmele alb si negru, stratul de amidon colorat care actiona ca si mai multe filtre mici de culoare, iar in momentul realizarii propriu zis a fotografiei, colorarea se facea pe spatele fotografiei. In acel moment tehnologia era bruta, neprelucrata, dar reusea sa surprinda culorile reale.



Autocolorarea era scumpa, rara si inceata, asa ca nu a prezentat prea mare interes pentru publicul larg. Dar cand Primul Razboi Mondial a inceput in 1914, armata franceza a inceput sa faca fotografii soldatiilor si scenelor de razboi si unele dintre ele erau facute prin noua tehnologie. Asa ca armata franceza are multe fotografii din Primul Razboi Mondial.


Fotografii color din Primul Razboi Mondial.

Cu toate astea fotografia color a aparut inainte de 1903, inainte ca fratii Lumiere, Auguste si Louis, sa patenteze procesul in 1903 si sa developeze prima fotografie color in 1907. Armata franceza a fost prima sursa pentru fotografiile color.




Fotografii color din Al-doilea Razboi Mondial.

Toata lumea si-a imaginat Al-doilea Razboi Mondial doar in culori alb si negru si intradevar exista si un motiv istoric: cele 40 de milioane de fotografii facute intre 1939 si 1940 nu erau color. Fotografii Armatei Rosii a Rusiei nu au carat cu ei dispozitivul pentru a realiza fotografii color, cu toate ca Kodak, primul producator in masa de fotografii color, a aparut in SUA din 1935 si in Europa un an mai tarziu. A durat o vreme pana cand "culoarea" a inceput sa prezinte interes printre fotografi si asta nu s-a intamplat decat dupa sfarsitul razboiului cand domeniul fotografic a inceput sa fie dominat de foto-jurnalisti.