Pages

About Me

My photo
Un blog despre lucruri reale dar in acelasi timp ciudate, bizare din lumea noastra. Pregateste-te sa ramai surprins!

www.showstyle.ro

Tuesday, April 14, 2009

FASCINANTE CIMITIRE DE FIER VECHI

Cimitir de Ancore (Portugalia)



Printre dunele din insula Tavina (Portugalia) se afla un impresionant Cimitir de Ancore. A fost construit in amintirea glorioasei traditii a pescuitului de ton cu plase mari fixate cu aceste ancore, o tehnica de pescuit inventata de fenicieni. Tavina este cunoscuta ca fiind un loc dedicat pescuitului de ton. Au construit acest cimitir de ancore in amintirea celor care au trebuit sa renunte la profesia lor.

Cimitir Tancuri Sovietice (Afghanistan)

La marginea orasului Kabul (Afghanistan), exista o colectie masiva de tancuri sovietice abandonate, lasate in urma dupa incercare esuata de ocupatie militara a acestei zone intre anii 1970-1980. Sovieticii au parasit Afghanistanul in mare graba si nu au gasit o modalitate de a-si lua tancurile inapoi in tara. Acum ele zac parasite si dezmembrate partial acoperite in graffiti. Afghanistanul nu a reciclat aceste tancuri pana acum si se pare ca acest loc va ramane asa cum este de multi ani, un loc de amintire a invaziei rusesti.


Cimitir de Nave (Mauritania)


Orasul Nouadhibou este al doilea oras ca marime din Mauritania. Locatia unde se pot vedea navele este cel mai mare cimitir de nave din lume. Sute de nave pot fi vazute peste tot in jur, in ape la mal chiar si pe plaja.
Acest fenomen a inceput in anii '80, dupa ce indrustria pescaritului din Mauritania a fost nationalizata. Zeci de nave pur si simplu au fost abantonate in aceasta zona. In timp toti proprietari de nave care nu le mai foloseau au gasit calea cea mai simpla: le-au abandonat in aceasta zona.

Cimitir de trenuri ( Bolivia)



In sud-vestul Boliviei se afla un loc unde sunt depozitate vechi locomotive si garnituri intregi de tren scoase din uz.

Baza aeriana BONE YARD (Arizona, USA)


Faceti cunostinta cu Bone Yard, baza aeriana situata in Tucson, Arizona. Pentru cei dintre voi care nu a-ti mai vazut aceasta locatie pana acum este greu de imaginat dimensiunile uriase ale bazei. Numarul de aeronave stocate acolo si precizia cu care acestea sunt parcate este impresionant. Un alt fapt important este ca toate acestea sunt susceptibile de a fi revenit la serviuciu in cazul in care este vreodata nevoie.

SCULPTURI REALIZATE DIN ANVELOPE