Pages

About Me

My photo
Un blog despre lucruri reale dar in acelasi timp ciudate, bizare din lumea noastra. Pregateste-te sa ramai surprins!

www.showstyle.ro

Friday, March 27, 2009

10 FRUMUSETI GEOLOGICE PE CARE NU LE-AI STIUT!

Dealul de Ciocolata(Philipine)
Perfect conic este compus din 1268 dealuri de aproximativ aceeasi marime, se intinde pe o suprafata de 50km2. Aceasta formatiune geologica foarte neobisnuita numita Dealul de Ciocolata, este situata in Bohol, Philipine. Exista o serie de ipoteze cu privire la formarea dealurilor.


Roca sub forma de val ( Australia)

Roca sub forma de val este o piatra naturala formata in Australia de Vest. Numele sau deriva din faptul ca are forma unui val din ocean. Suprafata totala a formei se intinde pe mai multe hectare, are aproximativ 15 metri inaltime si 110 lumgime.

Poarta Iadului (Uzbekistan)

Denumit de localnici Poarta Iadului acest loc in Uzbekistan este situat
in apropiere de un mic oras, Darvaz. Cand geologii au forat dupa gaz acum 35 de ani brusc au gasit o cavitate subterana care a fost atat de adanca incat nu au avut nici un echipament sa foreze atat de adanc sub pamant. Nimeni nu a indraznit sa coboare in cavitatea subterana mai ales ca la putin timp ea s-a umplut cu gaz, a avut loc o explozie si de atunci arde fara incetare. Nimeni nu stie cate tone de gaz au ars in toti acesti ani, dar pare sa fie infinit.

Eruptie vulcanica (Irlanda)

Este rezultatul unei vechi eruptii vulcanice. Situata pe coasta de nord-est a Irlandei de Nord, ramasitele au forma hexagonala, cu toate ca exista si unele cu patru, cinci, sapte si opt parti.

Pestera Lacului Albastru (Brazilia)

Mato Grosso do Sul este o regiune cunoscuta in Brazilia in special datorita lacurilor subterane minunate: Gruta do Lago Azul, Gruta do Mimoso amandoua lacuri naturale.
Faimosul Gruto do Lago Azul este un monument natural al carui interior este format din stalactite si un mare si minunat lac albastru. Frumusetea lacului este ceva impresionant.

Ochiul din Sahara ( Mauritania)

Acesta spectaculoasa forma de ochi este situata in Mauritania in sud-estul desertului Sahara, este uriasa avand diametru de 30 mile fiind visibila din spatiu. S-a crezut initial ca forma sa a aparut in urma impactului cu un meteorit, acum insa se presupune ca este produsul unei eroziuni. Cauza formei sale circulare ramane inca un mister.

Pestera cu cristale gigant ( Mexico)

Gasite foarte adanc in interiorul unei mine in sudul Chihuahua Mexic, aceste cristale s-au format intr-o pestera naturala. O pestera plina de cristale spectaculoase inalte si in unele cazuri mari in circumferinta, au culori translucide de aur si argint, vii colorate, in multe forme. Pestera a fost descoperita in acelasi corp de calcar care gazduieste minereu exploatat de argint-zinc-plumb.

Gaura Albastra (Belize) Parte din Lighthouse Reef Sistem ( Marea Gaura Albastra)
se afla la aproximativ 60 de mile departare de continent. Gaura aproape perfect circulara de aproximativ un sfert de mila in intregimea ei este uluitoare si singulara pe intreg pamantul. In interiorul acestui orificiu adancimea apei este de 480m, adancimea ei dand astfel senzatia de albastru puternic de acolo venind denumirea de "Gaura Albastra".


Antelope Canyon ( Arizona-USA)

Cel mai vizitat si fotografiat Canyon Sud-American numit Antelope Canyon se afla in Navajo in apropiere de Arizona. Aceasta fotografie arata doua sectiuni ale Antelope Canyon la care se face referire separat Upper Antelope Canyon ( locul unde apa se scurge dintre stanci) si Lower Antelope Canyon(spirala arcurilor de roca).

Duna ( Intre Arizona si Utah-USA)

O duna rosie uimitoare se afla la granita dintre Arizona si Utah, nisipul care s-a transformat in roca este creatia ultimilor 190 de milioane de ani. Este accesibil numai pe jos printr-o plimbare de aproximativ trei mile.