Pages

About Me

My photo
Un blog despre lucruri reale dar in acelasi timp ciudate, bizare din lumea noastra. Pregateste-te sa ramai surprins!

www.showstyle.ro

Monday, September 10, 2007

REVOLUTIE SAU LOVITURA DE STAT. CE MAI CONTEAZA. DEC. 1989

Steagul Republicii Socialiste Romania.



Inceputa la Timisoara printr-o demonstratie pasnica reprimata brutal de catre autoritatile din fortele de securitate revolutia romanilor s-a intins rapid in intreaga tara. Armata a trecut de partea populatiei . Pe strazile din Timisoara, Sibiu, Brasov, Bucuresti si alte orase din tara numarul tinerilor mortii pentru libertate continua sa creasca......

Revoluţia română din 1989 a constat într-o serie de proteste, lupte de stradă şi demonstraţii la sfârşitul anului 1989, care au schimbat regimul comunist al lui Nicolae Ceausescu. Demonstraţiile din ce în ce mai ample au culminat cu procesul controversat şi execuţia lui Ceauşescu şi a soţiei sale Elena. Înainte de revoluţia română, toate celelalte state est-europene, trecuseră în mod paşnic la democraţie; Romania a fost singura ţară din blocul estic care a trecut printr-o revoluţie violentă şi în care conducătorii comunişti au fost executaţi.




1104 morti. 3352 raniti. Noi ne permitem acum luxul de a privi totul in date si cifre. Pentru peste o mie de familii, 22 decembrie nu este doar o data pomenita des la stiri inaintea sarbatorilor, ci data la care copiii lor nu s-au mai intors acasa.
Amintirea care le umbreste si le va umbri fiecare Craciun pana la sfarsitul vietii lor. Noi ne permitem luxul de a nu alege intre a fi golani, sau comunisti, huligani, sau activisti... Insa acest lux a fost cumparat cu sange de cei morti la Revolutie, iar familiile lor platesc si acum dobanda.


Ceausescu la proces.











































Mnifestatii pe strazile din Bucuresti.

No comments: