About Me

My photo
Un blog despre lucruri reale dar in acelasi timp ciudate, bizare din lumea noastra. Pregateste-te sa ramai surprins!

www.showstyle.ro

Tuesday, October 02, 2007

OCT. 02. 2007

SEALAND (Principality): Cea mai mica insula.


Insula este localizata in Marea Nordului la 10 km de coasta Angliei pe o platforma. Din 1967 instalatia a fost ocupata de familia Bates care spune ca platforma este o statie radio apartinand armatei britanice si ca este de fapt un stat independent. Criticile au venit din partea SUA si Germaniei care au spus ca a apartinut intodeauna Regatului Unit. Populatia de pe platforma rar a trecut de 10 persoane, iar spatiul locuibil este de 550 m2. Insula cere recunoastere internationala dar nimeni nu o face.EASTER ISLAND (Polynesian triangle, Chile): Una dintre cele mai izolate insule locuite din istorie.Este localizata la 3600km vest de Chile. Astazi ea apartine de guvernul Chilian si administrata de parcul national Rapa Nui. Prima data a apartinut (Polineziei), Insula Pastelui este teritoriul cel mai de curand populat. Locuitorii sai rapanuii, au trecut prin foamete, epidemii, razboi civil, sclavie si colonialism; si ptr ca si-au vazut co-nationalii zdrobiti in multe ocazii si-au creat o legatura culturala ce le-a adus faima.MALDIVE ISLANDS: Arhipelagul cu peste 1000 de insule.Insulele Maldive se afla in Oceanul Indian, la sud de cea mai sudica insula a Indiei si la aproape 700 km sud-vest de Sir Lanka. Populatia abia poate numara 200 de persoane imprastiate in mici comunitati. La inceput locuitorii erau budisti, iar in 1153 a fost introdus islamismul. Pe rand, arhipelagul a fost colonizat de Portugalia, Olanda si Marea Britanie. In 1965 Maldive si-a obtinut independenta de sub britanici. 3 anii mai tarziu din sultanat a devenit republica.
In 38 de anii Maldive nu a avut decat 2 presedinti. Maldive este cea mai mica tara a Asiei din punct de vedere al populatiei si cea mai mica natiune predominant musulmana din lume.

1 comment:

Denisa said...

ce interesant e postul asta.... cel mai mult mi-a placut faza cu cei care traiau pe o platforma si vroiau sa fie numiti "stat"... asta chiar e de ras :P