About Me

My photo
Un blog despre lucruri reale dar in acelasi timp ciudate, bizare din lumea noastra. Pregateste-te sa ramai surprins!

www.showstyle.ro

Sunday, October 17, 2010

UNELE DINTRE CELE MAI INTERESANTE CONSTRUCTII DE SCARI!

Spirala(Australia)


Fascinanta scara in spirala situata in Institutul Garvan din Sydney.Link


Spirala, Muzeul Vaticanului(Italia)


Scara in spirala din Muzeul Vaticanului este una dintre cele mai fotografiate din lume si cu siguranta si una dintre cele mai frumoase. A fost proiectata in 1932 de catre Giuseppe Momo. Scarile sunt de fapt doua spirale separate una de urcat si celalalta de coborat.linkCapela Loretto (USA)


Capela Loretto este situata in Santa Fe, New Mexico cunoscuta pentru scara sa in forma de spirala, o lucrare exceptionala realiza din lemn. Construcia in sine si realizatorul acesteia sunt considerate o minune de catre surorile de la Capela Loretto, cat si de vizitatori datorita faptului ca aceasta nu a avut nici un sprijin central(un suport a fost adaugat mult dupa ce a fost construita).linkCasa Queen's (Anglia)

Scarile elegante realizate in stil "Tulip", sunt primele scari geometrice autoportante realizate in Anglia. Desi numite "Scari Tulip" se crede ca florile stilizate realizate in fier forjat sunt de fapt " fleurs-de-lis", acestea fiind emblema Casei de Bourbon din care regina Henrietta Maria ( sotia lui Carol1) a facut parte.link


Libraria Lello (Portugalia)

San Francisco- Cele mai mari scari din lume realizate din mozaic

Au fost concepute si fabricate de ceramistul irlandez Aileen Barr si americanul Crutcher Collet ( artist mozaical). Peste 2 ani si jumatate un grup neobosit de oameni au facut presini asupra autoritatilor ca acest proiect sa prinda viata, realizand in cele din urma ce si-au propus, proiectul a fost terminat in 2005. Peste 2000 de dale lucrate manual, 75000 de fragmente de tigla, oglinda si vitralii contine aceasta realizare fantastica.link"Umschreibung" at KPMG (Munchen)


Aceasta scara artistica a fost realizata de catre Olafur Eliasson, este numita "Umschreibung" (Rescrierea), si a fost finalizata in 2004.

No comments: